Latest topics
» Bio payah tadi! T.T
Wed Nov 03, 2010 5:48 pm by TaZy

» Themes For Iphone (updated)
Tue Nov 02, 2010 6:18 am by TaZy

» Baginda Sultan kurang senang keadaan SMAS
Tue Nov 02, 2010 6:04 am by TaZy

» Photoshop Toolbox Explained
Tue Nov 02, 2010 5:56 am by TaZy

» Aku stress pasal EXAMS!
Mon Nov 01, 2010 5:59 pm by TaZy

» PhotoSpeak 3.2
Mon Nov 01, 2010 2:58 am by TaZy

» Ben 10 MouthOff 1.0.3
Mon Nov 01, 2010 2:54 am by TaZy

» Installous 3.3.3
Mon Nov 01, 2010 2:45 am by TaZy

» iPhone iPod touch Cracked Application by Adeel
Mon Nov 01, 2010 2:35 am by TaZy

Shopmotion


Affiliates
free forum
 

Malam Pertama 1940

View previous topic View next topic Go down

Malam Pertama 1940

Post by TaZy on Sat Oct 30, 2010 3:35 am


Brunei Town 1940an, Masa atu bapa me alum lagi lahir, me pun alum lagi lahir la tu, mun me lahir udah ada janggut me masa ani panjang sampai ke lutut belilit. Iatahwah masa atu, zaman atu femes pasal orang kawin kana jodoh-jodohkan oleh parents masing-masing, reasonnya macam-macam, malas me cerita, Pasal kebaikan pulang tu...

Iatah membagi kesian, chua tah kamu, when it comes to time, kana jodoh-jodohkan, mau kamu? Kalau me mau me pulang sebanarnya, tapi mesti hot melatup solid macam kulirangga, you know yang macam Jessica Alba lah pesen-pesennya. Astee..

Iatah di Sumbiling, arah rumah kayu bungalow, just hampir-hampir Telekom Lama, ada couple baru kana kawinkan, and seperti biasa, dorang ani inda pernah bejumpa, indung dorang tah punya pandai tu, lawa kah bida kah, antam saja lah. Inda mau ada kana tempiling. Anyway, Orang yang datang ramai jua dalam 500 orang , half of them datang tanpa dijamput mengayau for the gambus!!


Masa malam pertama, couple atu bekurung dibilik kan bahapa kah, inda me tau, and guess what rupanya pengantin laki atu kakinya stampik plastik, kakinya lakap stampik kana gilik oleh kreta lipan masanya damit. iatah pengantin bini atu tekajut kebeliangan belusir tampat orang ramai-ramai d luar rumah bisdia sambil terais-terais macam orang kana sawan kambing.

Pengantin Bini : Tolong-tolong!!! Sekaki ganya!! Sekaki Ganya!! Tolong!!!!

Semua orang disana atu tecanggang meliat pengantin bini atu, Inda batah atu, pengantin bini punya Unchu bini(auntie) belusir for the rescue kununnya, kan menanangkan keadaan meliat Pengantin bini atu terais-terais inda beranti-ranti. Manisss!!

Unchu Bini : Kenapa ni jah? Kenapa ni jah?? Bawa bertenang Jah!!

Pengantin Bini*angih-angih* : Sekaki ganya !! sekaki ganya!! Inda me mau!! Inda me mauuuuuu!!

Unchu Bini : Haaaa? Sekaki ganya nya mu?? Sukur tah tu Jah, Unchu Laki mu dulu 5 inci ganya…

___________________________________________________
iTazy -- The Administrator -- Cool
avatar
TaZy
Admin
Admin

Posts : 53
Points : 47756
Join date : 2010-03-04
Age : 22
Location : Brunei Darussalam

View user profile http://9sc1.findtalk.biz

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum